МОН обяви резултатите от първото класиране 2015 след 7кл

Очакваме статистиката на МОН за мин.бал за специалностите

24.06.2015 | 21:51
МОН обяви резултатите от първото класиране 2015 след 7кл

МОН обяви резултатите от първото класиране след 7кл още на 24 юни 2015 на сайта http://7klas.mon.bg/

Проверката в сайта става по входящ номер за явяване на матура и ЕГН на детето.

 

Кои са топ 40 на училищата в България /според МОН/

 

Системата показва и бала, по който ученикът се класира в съответното училище и кое по ред желание е това.

Час след като започнаха да излизат резултатите от първото класиране 2015 след 7кл. сайтът блокира /до 23:30ч/. Правителственият сървър очевидно не е подготвен за масово ползване.

 

Сайтът на МОН пострада от DoS атака от родители.

 

 

 

Какво следва сега?
/според сайта на РИО-София, моля, проверете датите и там/

Можете да запишете детето още след първото класиране.

От 26 юни до 30 юни 2015 ако не харесвате класирането си на първи етап, подавате заявление за второ класиране в училището, в което сте класирани, но без да пренареждате желанията си.

От 6 юли до 8 юли 2015 - се записвате, ако ви харесва класирането.

От 10 юли до 14 юли 2015 се записвате за трето класиране - с подаване на ново заявление в училището-гнездо и можете отново да подредите желанията си според останалите места.

Ако на втори етап ученикът се е записал, за да подаде заявление за участие в трети етап, трябва да изтегли документите си.

До 28 юли 2015 попълване на останалите свободни места след трето класиране. Къде и колко места има знаят само директорите на съответните училища.

Всякакви въпроси за приема - към училището, в което е учило детето, училищата-гнезда и към РИО, София-град.
 

Всяка трета оценка по математика на матурата за 7кл е била двойка, показва предварителната статистика на МОН-вижте анализа.

 

Ако първото класиране ви удовлетворява и искате да запишете детето, процедурата е следната /според РИО-София-град/ - търсите в лявата колона "Прием на ученици":

- Подаването на заявление за участие в първи етап на класиране е в периода от 16 юни 2015 г. до 19 юни 2015 г. в избраното от вас училище-гнездо.

- При подаване на заявлението се представят оригиналите и копия на удостоверението за завършен VІІ клас, служебната бележка за оценките от успешно положените приемни изпити и медицинско свидетелство за здравословно състояние (за прием в професионални паралелки и профилите „Изкуства“ и „Спорт“).

- Заявление може да получите от училището-гнездо или да изтеглите от сайта на РИО - София-град.
 

На 25 юни 2015 /четвъртък/ в 15ч. Регионалният инспекторат по образование София-град ще представи резултатите от първото класиране след 7кл. Очакваме статистиката на МОН за мин.бал за специалностите.

 

Ще има ли електронно кандидатстване след 7 кл от 2016?