Какво да очакваме на CES 2016

Колите влизат в изложението за потребителска електроника

03.01.2016 | 06:50
Какво да очакваме на CES 2016

Технологичната индустрия се готви за изложението CES 2016, което стартира следващата седмица в Лас Вегас, САЩ.

Най-голямото технологично изложение на света започва на 4 януари в Las Vegas Strip. Както всяка година то ще покаже състоянието на индустрията, най-новото в потребителските технологии и тенденциите в развитието на сектора в следващите години.

Какво да очакваме тази година?

  1. Колите на бъдещето

Mashable посочва колите като най-важните продукти, които ще се появят на CES. Не колекционерски колички, а истински коли, като на автосалон. GE избра CES за своя Chevy Bolt, вместо Детройт /автосалонът започва седмица по-късно/, след като Tesla миналата година направи услешна демонстрация на колите си с автопилот. Събития планират и Audi, Mercedes, MBW, Ford, както и китайски производител на електромобили.

Faraday Future, определен като „мистериозният стартъп“ обещава не само наследник на Tesla, но и нейн конкурент. Създадената през 2014 калифорнийска компания подготви модел, за който се говори, че е планиран да излезе на пазара през 2017.


 

Още по темата

2. Камери и дрони

За PCMag дигиталните камери ще направят изложението много интересно, заради новите продукти и особено за мястото на Samsung сред производителите на фотоапарати, които не са монтирани в смартфон.

Безогледалната линия на Samsung NX се продава от 2010, а сега започна да спира продажбите на NX1 в Amazon за Великобритания.

На CES 2016 Samsung ще представи три проекта на C-Lab: WELT – колан, контролиращ здравословното състояние, rink – контролер за движение за мобилни VR устройства и TipTalk – устройство, позволяващо на потребителите да слушат звуци, пренасяни през тялото си, съобщи компанията в блога си.

Професионалните фотографи обикновено могат да пренебрегнат CES в очакване на CP+ през февруари в Япония и WPPI през март във Вегас.

На CES се очаква решението за плановете на GoPro. Производителят на екшън камери обеща да пусне дрома Karma през 2016.

Американската администрация за гражданско въздухоплаване /FAA/ се очаква да представи ъпдейт на новия си регистър за базирани в САЩ дрони.

 

 

3. Роботи

На изложението CES 2016 има 71% повече площ, отделена за роботите, отколкото през 2015. Очакват се продуктите на американския стартъп Jibo и техния „социален робот“, след като набраха 3,7 млн. долара от Indiegogo. Очакват се и няколко нови дроиди от Франция, включително Buddy и Leka, машина за стимулиране на деца с аутизъм и смущения в развитието.

 


 4. Стрийминг

Най-големите имена във видеострийминга – Netflx и YouTube ще бъдат на CES. Стартът на Sling TV – пакет ТВ канали на DISH – без кабелен абонамент на миналогодишното изложение бе показателно за това какво следва, пише Mashable. Доминиращите играчи в стрийминга през 2016 ще търсят безжичен и удобен хардуер, 4К, повече съдържание и евентуално VR.

 

 

Според Digital Trends, трендовете, които трябва да се следят на CES 2016 са:

  1. Дрони
  2. 3D принтери
  3. Безжични устройства
  4. Смарт домове
  5. Интернет на нещата
  6. Коли
  7. VR
  8. Устройства за следене на здравен статус
  9. 4K TV