Мотивацията се търси повече от образованието

Николета Митева от AIESEC за Bloomberg TV Bulgaria

27.12.2015 | 13:00
Мотивацията се търси повече от образованието

"В момента се наблюдава развиваща се тенденция, бизнесът започва да търси хора, които са мотивирани, отколкото образовани, каза Николета Митева от AIESEC,. Това според нея е позитивна тенденция, „но дали има връзка между бизнеса и образователната ни система, бих казала, че е по-скоро минимална“.

Николета Митева от AIESEC, Нед Дервенков, старт-ъп предприемач и Христиан Даскалов, автор на „Стейкхолдър мениджмънт“ коментираха финансирането на стартъпите и възможностите за финансиране на млади компании, както и идеята за частен фонд за стартъпи в предаването на телевизия Bloomberg TV Bulgaria "Boom&Bust" с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев.

От секторите за най-перспективен бе посочен секторът на ИТ.

България остава сред основните локации в ИТ аутсорсинга - индустрията, която се развива най-силно на Филипините, в Египет и България.

Финансирането на млади, стартиращи компании ще получи силен тласък с влизането за пръв път на европейски пари в сектора от 2016.

За осигуряването на млади кадри във всички сектори е важно "да се даде на мледия човек свобода и да се извади извън системата", каза Христиан Даскалов.

Той определи 2015 като изключително успешна за нови начинания в сферата на иновациите и технологиите с отварянето на първия в България и най-голям на Балканите технологичен парк.

Четете още на страницата на Bloomberg TV Bulgaria и чуйте целия разговор във видеото.