Amazon се завръща в бизнеса със смартфони

Онлайн търговецът предлага два телефона с Android, разполагащи с реклами

30.06.2016 | 13:49 Редактор: Луиза Божинова
Amazon се завръща в бизнеса със смартфони

Amazon се завръща в бизнеса със смартфони. И не, не пуска на пазара Fire 2. Онлайн търговецът предлага два телефона с Android, които струват от 50 долара, но разполагат с реклами, пише Re/Code.

В сряда компанията представи първите два телефона в рамките на услугата Prime Exclusive. По този начин тя се опитва да засили позициите си в областта на мобилните приложения и услугите.

Amazon предлага на абонатите на своята услуга Prime намаление за два модела телефони. На екраните им обаче ще се появяват реклами, подобни на тези, които имаше на таблетите Fire и на електронните четци Kindle.

За разлика от Fire Phone, който използваше услуги на Amazon на мястото на тези на Google, двата смартфона (четвърто поколение Moto G и Blu R1 HD) ще включват всички стандартни приложения на Google – Play Store, Gmail, Chrome, както и приложения на Amazon за пазаруване, гледане на видео и слушане на музика.

Несубсидираната цена на двата модела е доста по-висока. За клиентите на премиум услугата обаче Blu phone ще струва само 49 долара, докато цената на Moto G пада до 149 долара. 

Moto G има 4G LTE възможност, 1.5 GHz octa-core процесор, 2 GB RAM и 5,5-инчов full HD дисплей.

Blu R1 е с малко по-слаби спецификаци - 1,3 GHz quad-core MediaTek 6735 ARM Cortex процесор, 8 GB върешна памет и 1 GB RAM памет. Дисплеяте 5-инчов с Gorilla Glass 3. 

Ходът е доста смел, но може да се окаже ключов, особено ако компанията иска да сключи сделки с други производители на хардуер за включването на нейни приложения и услуги в тях. 

Повече технологични новини четете на Investor.bg.