Турция приключи изпращането на командоси в Косово по молба на НАТО

НАТО взе решение да изпрати допълнителен батальон в подкрепа на мироопазващите сили

07.06.2023 | 13:10 Редактор: Михаела Димитрова
Турция приключи изпращането на командоси в Косово по молба на НАТО

Турция приключи прехвърлянето в Косово на батальон от специални сили, съобщава телевизионният канал TRT, като припомня, че изпращането бе разпоредено в отговор на молба от НАТО.

"Самолет А-400М на командването на Военновъздушните сили на Турция успешно завърши втория и третия групов полет като част от разгръщането на командния батальон на 65-а механизирана пехотна бригада, който ще служи в Косово“, съобщиха от Министерството на националната отбрана на югоизточната ни съседка пред репортери.

НАТО взе решение да изпрати допълнителен многонационален батальон в Косово в подкрепа на мироопазващите сили на КФОР, стана ясно от по-ранно изявление на Съюзното съвместно командване на силите на НАТО в Неапол, припомня "Фокус".

"Разполагането на допълнителен контингент на НАТО в Косово е разумна мярка за осигуряване на КФОР с необходимите способности за поддържане на сигурността в съответствие с мандата на Съвета за сигурност на ООН“, поясни ръководителят на командването в Неапол адмирал Стюарт Мънш.

Снимка: БГНЕС