Медведев: Може да се наложи настъпление в Киев, за да унищожим тази зараза

Заместник-председателят на Съвета за сигурност не отрече, че може да се наложи настъпление към Лвов

24.03.2023 | 08:48 Редактор: Михаела Димитрова
Медведев: Може да се наложи настъпление в Киев, за да унищожим тази зараза

Може да се наложи руските сили да предприемат настъпление чак до Киев или Лвов в Украйна, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

"Нищо не може да се изключи. Ако трябва да стигнем до Киев, тогава ще стигнем до Киев, ако трябва до Лвов, тогава ще стигнем до Лвов, за да унищожим тази зараза", каза Медведев, предаде БТА, цитирайки РИА Новости.

"Доставяните на Киев оръжия и придружаващите ги чуждестранни специалисти са "законна цел" за руските военни в Украйна. Тези специалисти са врагове на Русия и "трябва да бъдат унищожавани. И те трябва да разбират това, че веднага щом там се появи американски или полски войник, той трябва да бъде унищожен. Друг начин няма", каза той.

Според него чрез своите санкции Западът се бори не с ръководството на Русия, а с обикновените граждани на страната, които "мрази". "Русия воюва днес в Украйна "за свои хора и за своя земя", докато САЩ във Виетнам "воюваха на чужда земя и изтребваха виетнамци, които нямаха нищо общо с този конфликт", заяви Медведев.

"Коя армия е първа в света, коя – втора, коя – двайсет и втора – това може да се разбере само при реален конфликт. Да се говори, че американската армия е първа, а нашата втора, не е коректно по една проста причина. Ако тези армии започнат война, как ще определим победителя? Напълно очевидно е, че в този случай победител няма да има", каза той. При реален сблъсък между най-силните армии в света "последиците ще са чудовищни", изтъкна зам.-председателят на руския Съвет за сигурност.

Снимка: БГНЕС

1
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 месеца
вие кремълските нацисти сте заразата, плевелите на планетата Сигнализирай за неуместен коментар