Медведев: Западът не харесва независимостта ни, следващите десетилетия няма да са спокойни

Украйна е част от "Велика Русия", заяви той

23.03.2023 | 08:47 Редактор: Ирена Бакърджиева
Медведев: Западът не харесва независимостта ни, следващите десетилетия няма да са спокойни

Западът не харесва независимостта на Москва и Пекин и следващите десетилетия няма да са спокойни, тъй като западните сили ще се опитат да разделят Русия на по-малки и по-слаби държави, заяви в интервю за ТАСС бившият руски президент Дмитрий Медведев, цитиран от Ройтерс.

Той добави, че Украйна е част от "Велика Русия" и  подчерта, че не вижда перспективи за съживяване на връзките на Русия със Запада в близко бъдеще.

"Вярвам, че рано или късно ситуацията ще се стабилизира и комуникациите ще се възобновят, но искрено се надявам, че до това време значителна част от тези хора (западните лидери) ще са се оттеглили, а някои от тях ще са починали", отбеляза Медведев, който в момента е заместник-председател на руския Съвет за сигурност.

Всеки опит за арест от чуждестранни държави ще бъде разгледан като обявяване на война, настоя още той.

Медведев добави, че с някои страни, групи страни и политически блокове е безсмислено да се сключват споразумения, защото "те разбират само езика на силата". В някои случаи споразуменията са и контрапродуктивни и се налагат решения, подобни на това, взето на 24 февруари миналата година, предаде БТА. 

Снимка: БГНЕС