Киев възстанови електрозахранването, но 30% от жителите все още са на студено и без вода

При обстрела в четвъртък в Украйна загинаха шестима души

10.03.2023 | 17:42 Редактор: Ирена Бакърджиева

Украинската столица Киев възстанови по-голямата част от електрозахранването си след масирания руски обстрел в нощта срещу четвъртък.

Атаката беше най-мащабната от три седмици насам, като бяха изстреляни над 80 ракети и дронове камикадзе. Ударите бяха нанесени на фона на продължаващите тежки сражения за Бахмут в Източна Украйна.

Военни анализатори коментираха, че руските сили не се справят с данните за разположението на украинските войски и оръжия, затова се прицелват в гражданска инфраструктура.

В Киев все още без отопление са голяма част от потребителите. При обстрела в четвъртък в Украйна загинаха шестима души, а стотици хиляди останаха без отопление и вода.

"Атакуваха ни цялата нощ на осми срещу девети март. Наложи се да извършваме множество дейности по разчистване от нанесените поражения по сградите. Днес можем да кажем, че електрозахранването и водоснабдяването в Киев са възстановени. Около 30% от потребителите в столицата остават без отопление, но ремонтните дейности продължават", заяви представителят на военната администрация на Киев Михайло Шаманов.

Снимка: БГНЕС