Иван Гешев се срещна със зам.-главния прокурор на Върховния апелативен съд на Турция

Бяха обсъдени въпроси от двустранен интерес

26.05.2021 | 15:14 Редактор: Юлия Христова
Иван Гешев се срещна със зам.-главния прокурор на Върховния апелативен съд на Турция

Главният прокурор на Република България Иван Гешев, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и завеждащият отдел „Международен“ при Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов се срещнаха със заместник-главния прокурор при Главна прокуратура на Върховния апелативен съд на Турция Ръдван Гюндоуду и прокурори от Главната прокуратура на Върховния апелативен съд.

Те проведоха двустранна работна среща в Съдебната палата в гр. София. Турската делегация е на посещение в България във връзка с участие в Международна конференция „Защита на еврото в България, страните от Югоизточна Европа и Балканския регион. Постижения и предизвикателства пред правоприлагащите органи“, която се организира по проект „Общ надзор  за законност по спазването на законодателството в държавата“ с финансовата подкрепа на Европейската комисия по програма „Перикъл 2020“.

На срещата присъстваха и представители на Посолството на Република Турция в София.

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси от двустранен интерес като противодействието на незаконната миграция, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по наказателно-правни въпроси.

Подчертани бяха и традиционно добрите отношения и отличното оперативно сътрудничество между правоприлагащите и правоохранителните органи на Република България и Република Турция.

Снимка: Прокуратура на Р България, пресцентър

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК