България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Ангел Джамбазки: Двойният стандарт в работата на БСП личи отдалече!

Оставката на Димитър Главчев беше единственият възможен изход, посочи евродепутатът пред Bulgaria ON AIR

20.11.2017 | 08:49 Редактор: Василена Василева
Ангел Джамбазки: Двойният стандарт в работата на БСП личи отдалече!

Реакцията на председателя на парламента Димитър Главчев е в резултат на една продължителна игра по нервите от страна на БСП.  Тя няма да се разбере от българските граждани, но двойният стандарт в работата на опозицията личи отдалече, посочи в студиото на "България сутрин" евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Решението на шефа на парламента Димитър Главчев да напусне поста си дойде само ден, след като депутатите от опозицията внесоха подписка, с която настояха той да бъде отстранен като председател на НС. 

Главчев си навлече гнева на социалистите, които получиха подкрепа и от ДПС, защото в сряда изгони за едно заседание техния председател Корнелия Нинова с мотива, че обиждала премиера с изказването си. Тя пък цитира изказване на премиера, който преди време нарече депутатите "безделници".

"Във всяка една политическа организация има характери и личности, които защитават своето достойнство. Премиерът Борисов се стреми към това и безспорно жъне успех", посочи още Джамбазки.

Пред Bulgaria ON AIR той бе категоричен, че оставката на Димитър Главчев е била единствената възможност да излезе от ситуацията, в която е бил поставен.

"БСП си измисли сценария и прекрасно отигра с идването на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, заплашвайки с празна пленарна зала. Главчев нямаше какво друго да направи", каза още евродепутатът.

Вижте видеото с целия разговор.