България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Социалист: ГЕРБ отклонява вниманието от сегашните прояви на корупция

Според Янаки Стоилов българската политика бележи тенденция към деградация

20.11.2017 | 09:04 Редактор: Велислав Филипов
Социалист: ГЕРБ отклонява вниманието от сегашните прояви на корупция

Предложението на ГЕРБ противоречи на принципа на правовата държава и на европейското право и има намерение да отклони вниманието на хората от сегашните прояви на корупция. 

Така Янаки Стоилов от БСП коментира в студиото на "България сутрин" ситуацията, в която Корнелия Нинова ще подкрепи предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпление при приватизацията, но в същото време БСП ще бъде против проекта в Народното събрание. Решението на социалистите бе взето на Националния съвет на партията.

"В икономически план управляващите с тези промени казват на българското общество "Нищо няма да се промени, но ще търсим възмездие за част от извършителите", което също е твърде проблематично. Атаката не е само срещу Корнелия Нинова", категоричен е Стоилов.

Според социалиста ГЕРБ искат да сложат "конституционно клеймо" на всички партии в парламента през годините на приватизационната политика, защото те са появяват малко след края на процеса. 

Гостът уточни, че в Народното събрание има много висока доза лицемерие, защото за предложението за отпадане на давността за престъпление при приватизацията, ще се подпишат хора, приемали закони в този период за съдебната власт и такива, които са купували на безценица държавни жилища.

"Българската политика, въпреки промените, бележи тенденция към деградация, към все по-ниско ниво", завърши Янаки Стоилов.