България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мира Радева: Димитър Главчев не е жертва, никой не е женен за поста си!

Валери Симеонов предупреждава ГЕРБ да внимава с "тайната си любов" с ДПС, коментира още Арман Бабикян

20.11.2017 | 09:11 Редактор: Жанета Нейкова
Мира Радева: Димитър Главчев не е жертва, никой не е женен за поста си!

Димитър Главчев не е жертва, никой не е женен за поста си. Такова бе мнението на социолога Мира Радева в студиото на "България сутрин" по повод оставката на председател на Народното събрание.

Шефът на парламента Димитър Главчев се оттегли. Това обяви той от парламентарната трибуна и допълни, че е депозирал оставката си в деловодството на НС.

Минути преди това, след разговор в кабинета на председателя на НС, продължил близо час, Бойко Борисов отсече, че явно искането на оставка на Главчев е план на опозицията.

"Главчев е изпуснал нервите си, както каза премиерът. Той не е реагирал адекватно и плати цената за това", поясни Радева.

Вицепремиерът Валери Симеонов даде изявление в медиите, в което твърди, че Борисов се държи като "самовластен властелин, който управлява и парламента. Тримата лидери на Патриотите сме възмутени. Ако премиерът иска малцинство - няма проблем", отсече Симеонов.

Това изказване постави въпроса пропуква ли се коалицията, на който политическият PR Арман Бабикян отговори: Не, тя няма други големи шансове.

Според госта на Bulgaria ON AIR думите на вицепремиера са предупреждение ГЕРБ да внимава с "тайната любов" между нея и ДПС, Обединените патриоти подчертават важността на своята роля.

"Патриотите също нямат шанс без Борисов да се окажат на власт", твърди експертът.

Цялата дискусия вижте във видеото.