Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Политик: Връзката ГЕРБ-Патриоти прилича на турски сериал

Може да няма извиване на ръце, но може да се очаква подлагане на крак, каза политологът Георги Киряков пред Bulgaria ON AIR

20.04.2017 | 20:35 Редактор: Иван Берберов
Политик: Връзката ГЕРБ-Патриоти прилича на турски сериал

Връзката между ГЕРБ и "Обединени патриоти" съществуваше и през миналия парламент. Коалицията, която се изгражда сега, прилича на турски сериал. ГЕРБ взе сегашната си любовница - Патриотите за законна съпруга и изгони досегашната си законна съпруга - Реформаторите.

Това каза политикът Минчо Спасов в студиото на "Денят ON AIR". 

"Важно нещо е ГЕРБ на какво ще държат и на какви компромиси са склонни. Може да няма извиване на ръце, но може да се очаква подлагане на крак", обясни политологът Георги Киряков пред Bulgaria ON AIR.

И допълни, че при наличието на 122-ма депутати може да се покани и още един партньор. Но основният проблем за бъдещата коалиция е да обяснят защо трябва да се включи именно трети партньор, тъй като 122-ма са достатъчни за всекидневните задачи на парламента.

Попитан за останалия политически живот Спасов поясни, че Веселин Марешки, лидер на партия "Воля", започва да губи първоначалния имидж, който се опитваше да изгради.

"Веселин Марешки доста изгуби от инерцията си като подкрепи ГЕРБ на втория тур. Изглеждаше като антисистемен, а се показа като системен", заяви политикът.

И добави, че президентът Румен Радев не е склонен на резки движения, тъй като няма достатъчно силни позиции, за да бъде ефективен коректив на двойната коалиция.  

Вижте още!