Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Ако Патриотите бяха спечелили изборите, пенсиите щяха да бъдат 300 лв., заяви Александър Сиди

Пред Bulgaria ON AIR политикът обеща повишаване и на останалите пенсии, освен на най-ниските

20.04.2017 | 20:28 Редактор: Жанета Нейкова
Ако Патриотите бяха спечелили изборите, пенсиите щяха да бъдат 300 лв., заяви Александър Сиди

Александър Сиди от Обединените патриоти заяви, че ако партията бе спечелила изборите, пенсиите щяха да бъдат 300 лв. 

В студиото на "Денят ON AIR" народният представител отбеляза, че при така зададените условия от българския избирател след предсрочните парламентарни избори, коалицията е успяла да постигне максималния компромис.

"Говорим за индексация на пенсиите и оттук нататък повишаване на останалите такива. Това ще се случи на малко по-късен етап, в рамките на мандата, с освобождаване на финансов ресурс", обеща Сиди.

Политикът посочи пред Bulgaria ON AIR, че първата стъпка в новото управление, която Патриотите са искали да постигнат е направена - една дясна партия като ГЕРБ е започнала да говори на езика на "социалното" и, че темата за размразяване на доходите в България е отворена.

"Оттук нататък идва моментът, в който тези пари да влязат в българската икономика. Размразяването на доходите е правилната посока", смята политикът.

Александър Сиди коментира и темата за желанието на българските граждани да се проведе референдум за това дали да гласуваме с мажоритарна избирателна система. 

Той заяви, че тази тема не е част от управленската програма на коалицията, затова, когато има различия по дадена такава, тя ще бъде подложена на гласуване в Народното събрание.

"Ние от Обединените патриоти неведнъж сме заявявали нашата позиция по отношение на референдума и тя е категорично против" - посочи Сиди.