По заповед на Гешев: Акция срещу наркоразпространението около училищата в София

До септември са проверени общо 5066 училищни райони и прилежащи територии

14.10.2020 | 12:00 Редактор: Георги Камарашев
По заповед на Гешев: Акция срещу наркоразпространението около училищата в София

По нареждане на главния прокурор Иван Гешев от тази сутрин в София се провежда спецакция по противодействие на разпространението на наркотици около училищата, съобщиха от държавното обвинение.

От там отчитат работата си по тази линия и на територията на цялата страна.

Статистиката е за времето след 4 март, откогато е заповедта на главния прокурор до районните и окръжните прокуратури за приоритетни проверки в районите на учебните заведения.

Общо 5066 са проверените училищни райони и прилежащи територии до септември. В този период училищата не работеха заради дистанционното обучение, а след това и заради лятната ваканция.

В хода на разследването са разкрити 170 нови места за продажба на наркотични вещества. Задържани са 4140 лица и са образувани 3758 досъдебни производства за производство, държане и разпространение на наркотични вещества.

Количествата и вида на иззетите наркотици са подробно описани от прокуратурата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
admin555
преди 3 години
Добре де, може и а не съм експерт по сигурност но.....такава акция не трябва ли да се направи тихомълком, ако трябва с хитрост да се подходи да се открият и заловят пласьорите на място и техните доставчици и със съответните доказателства да се влезе в съда. Сега като обявят тежко - ПРАИМ АКЦИЯ - и кои ще хванат? Заглавия за медиите Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
ЗАЩО
преди 3 години
А защо само около училищата другарю Гешев - защо не навсякаде и ЗАЩО акция я не постоянно ЗАШО Сигнализирай за неуместен коментар