Как да намалим мазнините в областта на ханша и бедрата?

Здравословното хранене е първата стъпка

16.10.2023 | 22:18 Редактор: Толя Стоянова
Как да намалим мазнините в областта на ханша и бедрата?

Въпреки че женското тяло се различава много по структура и състав от мъжкото и наличието на по-голям процент подкожни мазнини е нещо напълно нормално, много от нас, не харесват този факт. Вероятно и вие сте готови на какво ли не, за да се опитате да придадете по-различна форма на силуета си и да "приберете" бедрата и ханша. Въпреки че експертите са категорични, че човек не може избирателно да губи мазнини от една област от тялото, целта ви за цялостна загуба на тегло в крайна сметка ще повлияе и на желаната област. Ето и някои стратегии как да постигнете това:

Намалете приема на сол 

Прекомерният прием на сол кара тялото ви да задържа вода, което причинява подуване на корема. Колкото повече сол ядете, толкова повече вода ще се съхранява в организма ви. Опитайте се да ограничите преработените храни, сосовете, консервираните сокове, полуфабрикатите, чипсовете, снаксовете и т. н. Вместо това хапвайте повече зеленчуци и наблегнете на редовната консумация на супи. 

Упражнявайте се редовно 

Комбинацията от кардио упражнения (като бягане или колоездене) и тренировки с тежести могат да ви помогнат да тонизирате краката, увеличавайки тяхната мускулна маса и намалявайки телесните мазнини. Според Уан На Чун (регистриран нутриционист и персонален треньор): "Дори ако изпитвате трудности с премахването на мазнините от определени области, упражненията за крака могат да ви помогнат да укрепите и тонизирате мускулите на бедрата. Включването на упражнения като клекове, напади и лег преси може да ви помогне за изграждането на мускули, придавайки на бедрата по-дефиниран вид", споделя тя.

Увеличете приема на електролити 

Колкото повече електролити имате в тялото си, толкова по-малко сол то ще задържа. Можете да си набавите електролити като калций, магнезий и калий чрез здравословна диета. Правилният прием на електролити помага за поддържането на баланса на телесните течности. Добавете към ежедневното си хранене зеленолистни зеленчуци, кисело мляко и банани – те са отлични източници на различни видове електролити.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels