България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мистерията "Царичина": Истината за най-загадъчната експедиция у нас

Елисавета Логинова представи книгата си "Царичина - съдбовен контакт"

22.06.2018 | 10:16 Редактор: Василена Василева
Мистерията

Макар и отлежала с времето, една история не спира да провокира въпроси. След повече от четвърт век завесата около най-загадъчната, но и най-натоварената с негативни коментари експедиция, свързана с разкопките в село Царичина, се вдига.

В студиото на "България сутрин" Елисавета Логинова, която е пряк участник в проучването на Царичината дупка и автор на книгата "Царичина - съдбовен контакт" разкри редица интересни факти около този феномен.

През 1990 година по заповед на Генералния щаб на Българската армия започват разкопки в село Царичина заради информация, получена от извънземна цивилизация, според която там се намира гробницата на първото същество, живяло някога на Земята.

Мястото на разкопките става секретен военен обект, на който работят само екстрасенси и висши офицери. Те виждат странни летящи обекти, загадъчни светлини и поддържат контакт с извънземните. Участниците в операцията настояват изследването на царичинската дупка да продължи. 23 години по-късно мистерията "Царичина" остава едно от най-дълго търсените доказателства, че не сме сами във Вселената.

"Отне ми цели 28 години, за да събера смелост и да напиша книгата "Царичина - съдбовен контакт", защото това, което се носеше в общественото пространство беше само и единствено негативизъм. Нямаше нищо положително за нас, хората, които работехме по проучването на тази мистерия", сподели пред Bulgaria ON AIR Елисавета Логинова.

Тя посочи, че според нея е била наложена химера, за да бъде прикрита истинността.

"Теорията, че сме търсили съкровището на Цар Самуил няма нищо общо с истината. Мисията ни бе да открием първия човек. Аз знаех къде и какво трябва да намерим. Получавах директни инструкции. По онова време бях начинаещ екстрасенс, а от мястото бликаше изключителна енергия. Тялото, което търсехме, бе със скелет около два метра и половина, със структура по-различна от нашата, но със сигурност ставаше дума за нашия праотец. Той е бил двуполов", разказа Логинова. 

Вижте повече във видеото!