Въоръжени нападнаха бус с пенсии, единият е убит

Вторият крадец е хванат от полицията в Средец

08.02.2016 | 12:06 Редактор: Ирина Георгиева
Въоръжени нападнаха бус с пенсии, единият е убит

Двама мъже нападнаха инкасо автомобил, превозващ пенсии в Средец. Охранителите успяли да прострелят крадците. Единият е убит на място, другият избягал, но бързо бил заловен.

Сигналът за грабежа е получен в 8:55 часа в РПУ – Средец, съобщи говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева пред "Фокус".

Инкасото е било паркирано пред пощенски клон на ул. "Христо Ботев" в града. Когато органите на реда пристигнали разбрали, че охраната на инкасо автомобила е оказала съпротива, тъй като забелязала, че нападателите са въоръжени с пистолет. Охранителите простреляли един от нападателите, който паднал и починал на улицата. Другият нападател се е укрил, но полицаите за минути го настигнали и арестували.

Самоличността на двамата нападатели е установена - и двамата са на 20 години, единият е от Бургас, а другия от Черноморец. Според bTV двамата са братовчеди.

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас започна досъдебно производство по случая, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас. Към момента се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани множество свидетели и назначени експертизи.

Още новини в Dnes.bg