Обирджията от Средец направи пълни самопризнания

Инкасото е превозвало 140 000 лева

08.02.2016 | 19:14 Редактор: Ирина Георгиева
Обирджията от Средец направи пълни самопризнания

Пълни самопризнания за извършения опит за въоръжен грабеж на инкасовия автомобил в Средец е направил задържаният 20- годишен бургазлия Б.Б., съобщават от апелативната прокуратура в Бургас.

Още по темата

140 000 лева е имало в автомобила, паркиран пред пощенския клон на града, предназначени за пенсии на хората от региона, Според следствието задържаният бил въоръжен със спрей и газов пистолет. Той трябвало да отклони вниманието на охранителите, докато братовчед му - да се качи зад волана на инкасото.

Охранителите на специализирания превоз оказаха съпротива и със законно притежаваното си оръжие простреляха смъртоносно 20-годишният Х.Б., припомнят МВР. Родственикът му успя да се укрие, но броени минути по-късно, при бързо организираните заградителни действия Б.Б. бе задържан и отведен в РУ–Средец. 

Утре ще бъде гледана мярката му за неотклонение пред състав на Бургаския окръжен съд. Намереният в нападателите пистолет е даден за експертиза. 

Охранителите са разпитани и освободени, срещу тях не е повдигнато обвинение, уточняват от Апелативна прокуратура. От досега събраните данни ще бъдат отделени материали и ще се образува ново дело за смъртта на Х.Б.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец, образувано е досъдебно производство