10 лесни начина да печелите пари онлайн

14.02.2015 | 12:00 Редактор: Мариета Иванова
10 лесни начина да печелите пари онлайн

Милиони хора по светва използват интерет. В този смисъл печеленето на пари чрез Мрежата изглежда лесно. В личния си блог Хараш Варадан проследява 10 лесни начина за припечелване на средства при работа от 10 до 30 минути на ден. Не са необходими никакви допълнителни технически познания или инвестиции, отбелязва  Варадан:

1. Печелете пари от поддържането на блог

Поддържането на блог е възможността за припечелване на пари на века. Писането в блог/сайт ви дава възможност да достигнете до голям брой хора по цял свят, да споделите идеите си или съдържание, което смятате, че би било интересно или полезно за тях по подходящия за целта начин.

Възможностите за печелене на пари чрез поддържането на блог са на практика неограничени. Освен да продавате рекламни полета, да популяризирате собствени продукти или консултантски услуги чрез PR материали, може да включите лесно управляеми платформи за реклама като   AdSense, RevenueHitz, Chitika и други подобни. Варадан отбелязва, че печалбите през AdSense може да варира от 100 до 100 хиляди долара. Печалбата зависи от редица фактори, сред които на първо място се нарежда уникалното съдържание. В този смисъл търпението и постоянството в разработването на уникално съдържание е най-важното. За самата изработка на блог може да се възползвате от платформи като WordPress.

2. Партньорски маркетинг- един от най-добрите начини да печелите пари онлайн

Тук става въпрос за рекламиране на продукти от списъка на друг търговец, като за вас остава определена комисионна, която генерирате от направените продажби.

Повечето от онлайн търговците като Amazon, Direct Track и други предлагат програми за партньорски маркетинг.

Трудното тук е в избора на подходяща програма, стратегия и контакти.

3. Правете пари онлайн с видео

Youtube, собственост на Google, е най-големият канала за видео съдържание в света.

И вие може да печелите от това, дори чрез видео клипове за това „Как се прави сметана за кафе?“ Истината е, че все повече хора търсят в мрежата такива обикновени неща. Това, което трябва да помните, за да печелите, е че трябва да създавате уникално съдържание, което впоследствие да бъде оценено като полезно.

И така- вземете камерата, създайте собствен канал и работете по популяризирането на видео съдържанието, което създавате. Ако имате стабилна група последователи, е много вероятно и да печелите пари от заниманието си.

4. Печелете пари като използвате Facebook & Twitter

Активните ли се в социалните мрежи? Добрата новина е, че може да печелите от тях. Зависи колко последователи имате и колко активни са в профила, който поддържате. Знаменитости като Лейди Гага и Ким Кадарашин печелят по 10 хиляди долара от един единствен туит.

Редица компании печелят от спонсорирани постове в Twitter и Facebook.

5. Парите от Мрежата може да дойдат от е-книги за Kindle

За този начина на печалба онлайн е необходим талант. Ако сте писател или поддържате дневник от години, може да помислите за оформяне на електронна книга и продажбата й онлайн. Не е нужно да търсите издател. Има безплатни и достъпни инструменти, които ще ви помогнат с уреждането на авторските права, създаването на страхотно заглавие, корица и т.н.

Booktango, Bookrix, Fastpencil и Createspace са едни от най-добрите сайтове, които могат да са ви от полза за написването и самоиздаването на книгата ви.

Технологиите за самоиздване на книга сега са по-добри от всякога и никога не било по-лесно да представите на света творението си. Все повече автори- от романисти до непризнати таланти, се насочват към самоиздаването на книгите си, за да достигнат до читателите.

6. Печелете в Ebay.com

Ако имате добър продукт, най-лесният начин да спечелите от него в интернет е през ebay. Много хора мислят, че нямат добър продукт за продажба. Тук водещото е придадената стойност на продукта, който се обявили за продажба. Може да е всичко – от подобрена рецепта до колекция от марки.

Продаването в сайтове като ebay или други онлайн магазини не е просто публикуване на обява за продажба с цена. За целта трябва да се постараете с добро описание, хубави снимки, оферти за намаления и т.н. И трябва да сте постоянни и активни в поддържането на информацията.

7. Свободна практика- вземете пари за уменията си

Свободна практика е страхотна възможност да правите пари онлайн и да изпъкнете с уменията си. Ако сте способни да правите дизайн на уебсайт, пишете, снимате добре или имате друг талант може да спечелите пари само като се регистрирате на сайтове като LinkedIN, Fiverr, 99Designs, Elance, Freelancer и iWriter.  

8. Допълнителни пари за малки дейности

Много сайтове предлагат възнаграждения срещу малко работа – като въвеждане на данни, сваляне на текст от аудио файл, мониторинг на новини и др.

Ако имате свободно време, може да проучите тази възможност за дистанционна работа. Опитът, който ще получите, също не е за подценяване.

9. Онлайн проучвания също са добра екстра

Онлайн социологическите проучвания дават възможност да печелите пари от вкъщи без да имате специфични умения и познания. Не трябва да правите никакви инвестиции, но трябва да предвидите, че ви е необходимо повече време и да не забравяте, че може да се отегчите.

10. Печелете през сайтове, които дават пари за клик

Това е най-лесният начин да печелите онлайн без никакви инвестиции и работа в рамките за 10 минути в свободното ви време. Но откриването на подобни сайтове не  е лесно.

Някои като  Neobux и Clixsense функционират от 2008. За целта трябва да се регистрирате в подобни  PTC сайтове. След като се регистрирате не е изключено да получите предложение да правите онлайн проучвания или да въвеждате данни.

Търпението и постоянството са ключовите в случая. Ако смятате, че идеята си струва, може да прегледате топ 5 на подобни сайтa.
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Svetla Atanasova
преди 6 години
как да печеля от фейсбук Сигнализирай за неуместен коментар