Скритите неизправности в колата, които могат да доведат до авария на пътя

Течът на гориво е един от възможните проблеми

15.05.2024 | 22:55 Редактор: Деси Николова
Скритите неизправности в колата, които могат да доведат до авария на пътя

Има редица скрити неизправности, които могат да доведат до непланирана авария на пътя с последващо посещение в автосервиз или дори загуба на контрол, или злополука. Експертите от Auto.Mail посочиха петте най-коварни от тях.

Корозия

С течение на годините всичко желязо неизбежно ръждясва и колкото и да се опитвате да защитите каросерията на любимата си кола с всякакви налични средства, противно на вашите желания, кафеникавите петна рано или късно ще се появят на арките на колелата, вратите, праговете, капака, калниците и дори на покрива. И ако тази корозия е опасна само за външния вид на автомобила, то невидимата ръжда върху силовите агрегати може да бъде много по-лоша и по-опасна.

Теч на гориво

Дори микропукнатина понякога е достатъчна, за да започне да изтича гориво от маркуча за гориво или през корпуса на резервоара, който за леките автомобили, поради сложността на формата си, отдавна е изработен от специална пластмаса. Не е трудно да се досетите какво ще се случи, когато капка бензин попадне в гореща част от изпускателната система или когато тополов пух, запален от хулигани, бъде издухан под кола с теч от горивопровод.

Четете повече в automedia.investor.bg

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Pixabay