Apple обяви кога ще представи новия MacBook Pro

Това ще е първият от пет години насам редизайн на лаптопа

13.10.2021 | 11:36 Редактор: Здравко Черкезов
Apple обяви кога ще представи новия MacBook Pro

Американският технологичен концерн Apple Inc. определи датата за медийно събитие, на което ще представи първия от пет години насам редизайн на своя лаптоп MacBook Pro: 18 октомври.

Събитието, което беше обявено с надписа "Unleashed", ще бъде второто от есенния сезон за представяне на хардуер на Apple. Миналия месец компанията проведе онлайн събитие, за да представи линията iPhone 13, новите iPad и Apple Watch Series 7.

Новият MacBook Pro ще бъде най-голямата промяна в продукта от въвеждането на настоящия дизайн през октомври 2016 г. Новите модели ще бъдат първите MacBook Pro от висок клас, които ще заменят чиповете на Intel Corp. с процесори, проектирани от Apple. Mac - някога водещият продукт на Apple, остава стабилен източник на доходи за базираната в Купертино, Калифорния. компания, генерирайки около 10% от приходите.

Най-новите модели ще имат нов дизайн, магнитното зарядно устройство MagSafe и обновени дисплеи с размери 14 и 16 инча. Устройствата също ще върнат HDMI порта, премахнат при последното препроектиране, и ще премахнат спорната лента със сензорен екран Touch Bar от клавиатурата. Apple за последен път актуализира MacBook Pro от нисък клас в края на миналата година със своя M1 процесор. MacBook Pro от висок клас не е актуализиран от две години.

Новите MacBook Pro, с вътрешно кодово име J314 и J316, ще използват версия от по-висок клас на чипа M1, с повишена производителност както за основните компютърни задачи, така и за графиката, съобщи Bloomberg News по-рано тази година.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК