Apple разчита на 5G за iPhone 13, иска TV+ да се конкурира с Netflix

Новото устройство има OLED дисплей и ще се предлага в 5 цвята, посочи Бойчо Попов

15.09.2021 | 12:31 Редактор: Здравко Черкезов
Apple разчита на 5G за iPhone 13, иска TV+ да се конкурира с Netflix

"Американският технологичен концерн Apple обяви новото си събитие във вторник с името "California Streaming". Въпреки че базираната в Силициевата долина компания все още е хардуерна фирма в своята същност, от няколко години софтуерните услуги като Apple TV+, която се конкурира с Netflix, влизат все повече във фокуса на технологичния гигант", каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на госта, не е било обичайно шефът на Apple Тим Кук да представи програмата на своята услуга за стрийминг TV+ в началото на хардуерно събитие – включително с потоп от нови филми и сериали: нов сезон на "Сутрешното шоу", нов филм на Том Ханкс и комедия с Пол Ръд и Уил Ферел.

Новият iPhone

Попов допълни, че събитието маркира година, през която Apple постигна рекордна печалба, до голяма степен благодарение на iPhone 12 от есента на миналата година, докато се бори с противниците си, недоволни от мощта, която притежава над софтуера на трети страни на своите мобилни устройства.

"iPhone 13 изглежда подобен на предишния модел и основно предизвикателство за Тим Кук, изпълнителен директор на Apple, е да се избегне типичното понижение на продажбите, които генерираха други iPhone извън годината след големите хитове. Някои инвеститори се притесняват, че акциите на компанията са надценени, че Apple е изправена пред по-големи разходи и че по-новите телефони с по-малко драматични промени - в сравнение с дългоочаквания модел от миналата година - няма да подхранват същото ниво на растеж", обясни гостът.

Американската компания разчита изцяло на 5G технологията за новия си iPhone. Apple заяви, че разширява своите 5G телефони до 60 страни. Американската група представи iPhone 13 на онлайн събитие в централата си в Купертино. Попов сподели, че новото устройство има OLED дисплей и трябва да се предлага в пет цвята, както и в мини версия.

Гледайте целия разговор в BloombergTV.bg

Снимка: Apple Inc.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК