Apple най-сетне представи iPhone 13 (ВИДЕО)

Новият смартфон разполага със собствен OLED дисплей на Apple, който е с 20% по-ярък

14.09.2021 | 22:40 Редактор: Здравко Черкезов

Американският технологичен гигант Apple представи днес iPhone 13 и подобрен модел на iPad mini днес, разширявайки 5G свързаността и показвайки по-бързи чипове и по-добри камери, съобщиха световните агенции.

Apple представи новите iPhone 13 и 13 mini с по-ярки екрани, за да привлече клиенти към плановете за 5G и същевременно обяви актуализации на своите iPad-и и часовници.

Новите модели изглеждат почти идентично с iPhone 12 с тази разлика, че са по-дебели и се предлагат в нови цветовe. Новият iPhone 13 разполага със собствен OLED дисплей на Apple, който е с 20% по-ярък от предишното поколение, предаде БТА.

Базовите модели на iPhone 13 и iPhone 13 мини разполагат с подобрена 12-мегапикселова камера с по-голям сензор и оптична стабилизация на ниво сензор. Едно от основните нововъведения във фотоапарата е "кинематографичния режим", който позволява да се снима видео като във филмите - с динамичен фокус: той се фокусира върху движещ се обект и размазва фона в реално време.

iPhone 13 ще има нов чип, наречен A15 Bionic, който ще подобри производителността на смартфона и живота на батерията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 1
NN
преди 10 месеца
Тези от маркетинга стават смешни, всяка литиева батерия, оставена на студено, замръзва и й пада капацитета. Тоест, телефонът може и да е студо и водоустойчив, ама без батерия може да си го..... Та, защо още от началото на нов продукт му правят такова смотано представяне? Сигнализирай за неуместен коментар