Заради търговската война: Tesla вдига цените за Китай по-рано от предвиденото

Оскъпяването, което беше планирано за септември, ще влезе в сила този петък

26.08.2019 | 22:42 Редактор: Василена Василева
Заради търговската война: Tesla вдига цените за Китай по-рано от предвиденото

Tesla ще увеличи цените за своите автомобили на китайския пазар още от тази седмица в отговор на поредното ескалиране на търговския конфликт между Вашингтон и Пекин.

Оскъпяването, което първоначално беше планирано за септември, ще влезе в сила в петък, съобщи търговският представител на компанията на Илон Мъск в Шанхай. Не се съобщават обаче подробности около мярката, предава Bloomberg. Говорител на базирания в САЩ производител отказа коментар.

Tesla е един от най-силно засегнатите производители на автомобили от американо-китайското напрежение, тъй като все още няма свое местно производство в Китай и е директно засегната от увеличаването на вносните мита, пише Investor.bg

Миналата седмица властите в Пекин обещаха да въведат ответни мита върху произведени в САЩ автомобили в размер на до 50%.

В същото време поевтиняването на юана намали стойността на печалбата за компанията от продажбите в Китай.

В момента Tesla строи завод в Китай – все по-важен за компанията пазар, на фона на отслабващите държавни отстъпки за електрическите автомобили в САЩ. Tesla планира да започне производство в завода си край Шанхай в края на 2019 г.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК