Търговска верига съди Tesla заради дефектни слънчеви батерии

Соларните панели БИЛИ отговорни за няколко пожара в техни магазини

22.08.2019 | 15:23 Редактор: Бойко Димитров
Търговска верига съди Tesla заради дефектни слънчеви батерии

Търговската верига Walmart е подала иск в съда срещу компанията Tesla заради няколко случая на запалване и изграяне на слънчевите батерии, нейно производство, пише automedia.bg.

В иска се твърди, че през периода 2012-2018 г. е имало поне 7 случая на запалване на слънчеви батерии, произведени от Tesla и поставени на покривите на магазини на Walmart. Ръководството на най-голямата верига магазини в САЩ смята да подведе компанията на Илън Мъск под отговорност заради нарушения по договора и несъответствие на нейната продукция с действащите стандарти.

От Walmart твърдят, че поддръжката на слънчевите панели и тяхната проверка е била извършвана от некомпетентни служители на Tesla. Те са допуснали груби грешки при монтирането на устройствата и това е довело до тяхното запалване и изгаряне.

Искът е подаден във Върховния съд на щата Ню Йорк, като  в него се настоява Tesla да демонтира всички слънчени батерии, монтирани в 240 магазина на Walmart. Освен това, веригата магазини настоява и да обезщетение за нанесените щети, като неговият размер засега не се съобщава.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК