Tesla отново ще залага на соларните панели под наем

Ще се предлагат в Аризона, Калифорния, Кънектикът, Масачузетс, Ню Джърси и Ню Мексико

20.08.2019 | 18:00 Редактор: Тодор Петров
Tesla отново ще залага на соларните панели под наем

Американската компания Tesla, по-известна като производител на електромобили, отново предлага соларни панели под наем на собственици на жилища, информира Wall Street Journal.

Това ще е възможно в щатите Аризона, Калифорния, Кънектикът, Масачузетс, Ню Джърси и Ню Мексико. Началната цена е 50 долара месечно за всеки от щатите, освен Калифорния, където тя е 65 долара на месец. 

Най-малките системи могат да генерират между 15 и 19 киловатчаса енергия средно на ден в Калифорния и между 10 и 14 киловатчаса в Ню Джърси, твърди Tesla. Соларните панели могат и да се купят от компанията във всичките 50 щата.

След като придоби SolarCity през 2016 г., Tesla започна да продава и да отдава под наем соларни панели, като наемите бяха с продължителност 10 до 20 години. По-късно Tesla започна да рекламира продажбите вместо наемането. Но продажбите се свиха с 38% през 2017 г. спрямо предходната, твърдят от компанията.

При представянето на финансовите си резултати през юли Tesla каза на анализаторите, че гледа оптимистично на бъдещето на соларната енергия, посочвайки, че този бизнес се очаква да расте.

Четете още технологични новини в Investor.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК