НАТО с две червени линии към Русия, след тях се намесва пряко във войната в Украйна

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да призове Китай да "спре Москва"

06.05.2024 | 12:01 Редактор: Елеонора Танева
НАТО с две червени линии към Русия, след тях се намесва пряко във войната в Украйна

НАТО има готовност да се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии. Това съобщава италианският в. "Република", цитиран от "Укринформ" и УНИАН.

"За пръв път от началото на войната НАТО определи, по много поверителен начин и без официални изявления, две червени линии, след пресичането на които може да се стигне до пряка военна намеса в конфликта в Украйна", заявява италианското издание.

Първата червена линия е намесването на трети страни, като Беларус.

Втората червена линия са военни провокации срещу балтийските страни, Полша или Молдова. Подобни провокации са възможни в период на засилено объркване, като например по време на предизборни кампании в Европа и в САЩ, отбелязва Укринформ. В същото време обаче в момента няма оперативни планове за изпращането на войски, а само оценки на възможни спешни действия в най-краен случай, пише БТА.

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да призове Китай да "спре Москва" на днешната си среща с китайския си колега Си Цзинпин, отбелязва италианското издание.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа


3
1 rate up comment rate down comment 0
Главчевизми
преди 1 седмица
" България е имала, ИМА и ЩЕ ИМА велики войни...."- поздрав за българските граждани по случай 6- ти май от страна на премиера Д.Главчев. Думам ти дъще, сещай се снахо. България щяла да има велики войни ........Ти да видиш! Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 1
Алиекспрес
преди 1 седмица
Не разбрах коя е първата линия, поръчах си Гайгер-Мюлеров брояч. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 1
Пак почнаха
преди 1 седмица
Още не е минал Великден и медиите почнаха да говорят за война. Който изгаря от желание да воюва с Русия, може да се запише доброволец във ВСУ, а не да се разпорежда с живота и здравето на тези, които не желаят да се жертват за нечии пари. Сигнализирай за неуместен коментар