Очевидци на катастрофата с Петков: Караха поне със 150 км/ч, колата беше неузнаваема

Шофьорската седалка почти беше върху другата, гледката беше отвратителна, разказа Васил

17.05.2024 | 18:48 Редактор: Толя Стоянова

Продължава разследването на тежката катастрофа край Аксаково, отнела човешки живот. Назначени са експертизи. Разпитват се свидетели. Показания вече са дали експремиера и лидер на ПП-ДБ Киприл Петков и служителят на НСО, шофирал автомобила. Състоянието на пострадалата при удара жена остава критично.

Васил става пряк свидетел на тежката катастрофа. Пред Bulgaria ON AIR казва, че трудно ще забрави гледката.

"С щанга отворих вратите. И двете врати отворих, шофьорската седалка почти беше върху другата, гледката беше отвратителна", каза Васил.

Той разказва, че ударът е бил много силен, а колата на НСО се е движила доста бързо.

"Поне със 150 км/ч. Не им дава право, че Кирил Петков е там", добави Васил.

И Камен, който живее на метри от инцидента, се притичва на помощ на пострадалите.

"Колата беше неузнаваема. В началото тръгнахме с железа да вадим вратите, помагаме, но наникъде. Дойде пожарната с големи ножици. Видяхме жената, отвори малко очи, дойде линейката и я прибра", добави Камен.

Той споделя, че всекидневно колите се движат с висока скорост по главния път Варна-Добрич.

"Скоростта е точно 90 км", каза инспектор Димитър Дреков от Пътна полиция - Варна.

Тежко остава състоянието на пострадалата жена при катастрофата. Тя е с множество травми.

"Състоянието ѝ е тежко, но стабилизирано. През нощта са я работили два екипа - хирургичен и ортопедичен. В момента няма непосредствена опасност за живота. В медикаментозна кома е. В следващите дни смятаме бавно да пристъпим към събуждане", каза д-р Валентин Власаков от МБАЛ "Св. Анна" - Варна.

Разследването се води от военната прокуратура.

"Той като е бивш министър-председател, има право в продължение на 4 години да бъде охраняван от служители на НСО. Това, което е установено към момента, е, че другият автомобил, а не този на НСО, е отнел предимството на автомобила на НСО", подчерта служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Образувано е досъдебно производство.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.


2
1 rate up comment rate down comment 0
шофьор
преди 1 месец
За да избута аудито през това широко кръстовище, от 2 метра след стопа чак до гърба табелата в отсрешно и на метър в треволяка и храсталаците, джипа се движел мин с 120-130. Защо петков не е бил в залата във Варна, за която е бързал, къде е ходил по кърищата и какво го е забавило, че да бърза така. Човека с аудито най вероятно е погледнал, че няма никой от завоя и е тръгнал, но те са долетели за 1-2 секунди. Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 1
Ужас
преди 1 месец
Чухте ли добре:"Поне със 150 км/ч. Не им дава право, че Кирил Петков е там"? Чухте ли, медийни анализатори на грантов поминък и симпатизанти? Защо е карал водачът със 150км/ч? Защото баш началникът се вози! В това е проблемът- обикновените хора стават жертва на " богоизбраните". Затова сме на такова положение- защото за определени привилегировани хора няма закони, а за другите остава да ги лъжат с евроатлантически ценности. Сигнализирай за неуместен коментар