Кораб потъна в Черно море край Румъния, трима моряци са в неизвестност

На борда е имало 11 души, осем са спасени

18.05.2024 | 22:10 Редактор: Елеонора Танева
Кораб потъна в Черно море край Румъния, трима моряци са в неизвестност

Край румънския бряг на Черно море потъна кораб, плаващ под флага на Танзания. Осем души са спасени, трима са изчезнали. Плавателният съд е потънал на 26 морски мили от село Сфънту Георге, окръг Тулча, съобщи Румънската служба за корабоплаване, цитирана от Аджерпрес. На борда на плавателния съд е имало 11 души. В спасителната операция участваха Румънската служба за корабоплаване и граничната полиция. Сигнал е бил подаден и до два търговски плавателни съда, намиращи се наблизо, за да се включат в операцията по издирване и спасяване на човешки живот.

"Потъналият кораб "Mohammad Z" под флага на Танзания е имал на борда 11 членове на екипажа - 9 сирийски граждани и двама египетски граждани, а осем от тях са били спасени от търговския кораб "Michel", който се е намирал най-близо до мястото на инцидента", съобщават властите в северната ни съседка, цитирани от БНР.

Продължава издирването на тримата членове на екипажа, които са обявени за изчезнали - всички те са сирийски граждани. Причината за потъването на кораба не е известна до момента и ще бъде извършено разследване, за да се установят причините и обстоятелствата, при които е станало корабокрушението.

Корабът е построен през 1988 година и е предназначен за сухи товари. Пътувал е от Турция за румънското пристанище Сулина, показват данните от сайтовете за проследяване на морския трафик. 

Снимка, архив: БГНЕС