49 години "Нова Демокрация": С Мицотакис продължаваме да водим страната напред

"Гърция, която ще определя развитието и ще гарантира на всеки грък, че може да постигне мечтите си", пише в декларацията

04.10.2023 | 21:42 Редактор: Искра Ангелова
49 години

Гръцката дясно центристка партия "Нова Демокрация " навършва 49 години.

"Нова демокрация" остава вярна на учредителната си декларация и подбира и съхранява от традицията само онова, което времето е доказало като правилно и полезно", се казва в изявление на управляващата партия. На  4 октомври 1974 г., когато Нова демокрация е основана от Константинос Караманлис, в чиято учредителна декларация се казва, наред с другото: "Нова демокрация е политическата партия, която отъждествява нацията с народа, родината с народа, държавата с гражданите, националната независимост с народния суверенитет, прогреса с общото благо, политическата свобода с правния ред и социалната справедливост".

"49 години след 4 октомври 1974 г. "Нова демокрация" остава вярна на учредителната си декларация и избира и запазва от традицията само онези неща, които времето е доказало като правилни и полезни", се казва в изявление на партията, пояснява кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция - Силвия Станчева.

НД подчертава, че партията "непрекъснато върви напред с големи, смели, но сигурни стъпки в новите постоянно променящи се условия" и добавя: "49 години след основаването си от националния лидер Константинос Караманлис, "Нова демокрация" продължава да расте всеки ден, защото черпи сили от корените си и говори с настоящето и бъдещето на страната и на всеки отделен гражданин. И тя демонстрира това на практика през последните четири години с политиките на правителството на Кириакос Мицотакис, които обединяват гърците и подобряват ежедневието и перспективите на всички в условията на многократно внасяни кризи".

"49 години по-късно ние продължаваме да водим с Кириакос Мицотакис, за да изведем страната напред. Продължаваме обединени, с план и упорита работа, стремейки се към една модерна, динамична, екстровертна и иновативна Гърция. Гърция, която ще определя развитието и ще гарантира на всеки грък, че може да постигне мечтите си, като претендира и печели това, което заслужава", завършват те.

Снимка: БГНЕС