Киев: Битката за Бахмут се "стабилизира", настъплението на Русия "затъва"

Най-малко девет цивилни са загинали при руски обстрел през изминалото денонощие

25.03.2023 | 07:51 Редактор: Михаела Димитрова
Киев: Битката за Бахмут се

Руските войски продължават атаките по северния и южния сектор на фронтовата линия в Донбас, но "настъплението на Москва в района на Бахмут започва да затъва", отбелязва Киев.

"Битката за Бахмут се "стабилизира" заяви главнокомандващият украинските сили генерал Валерий Залужни. "Ситуацията на фронта по посока на Бахмут е най-тежка, но благодарение на огромните усилия на войниците ни, успяваме да стабилизираме", отбеляза Залужни и допълни, че украинската армия е успяла да облекчи напрежението върху един от маршрутите си за снабдяване.

Според базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната частната руска армия "Вагнер" е по-многочислена, но засега украинските военни успяват да изтощят наемниците.

Киев съобщава също за ожесточени боеве по линията Лиман - Купянск, както и на юг в Авдеевка в покрайнините на контролирания от руската армия Донецк, предаде БНР.

Най-малко девет цивилни са загинали при руски обстрел през изминалото денонощие. По данни на Червения кръст, десет хиляди души бедстват в и около обсадения Бахмут.

Снимка: БГНЕС