Редиците изтъняват - Кремъл търси 400 000 войници

Москва се отказала от по-нататъшна офанзива в Украйна тази пролет, твърди Bloomberg

24.03.2023 | 22:07 Редактор: Елеонора Танева
Редиците изтъняват - Кремъл търси 400 000 войници

Властите на Руската федерация се стремят да назначат до 400 000 войници на договор в рамките на текущата година, за да попълнят изтънелите редици на армията, съобщава Bloomberg, като се позовава на пожелали анонимност източници, "запознати с плановете на Кремъл“.

Твърди се, че Москва се отказала от по-нататъшна офанзива в Украйна тази пролет, след като "не успя да спечели много позиции и ще се съсредоточи върху притъпяването на нов натиск от страна на силите на Киев“, който се очаква да започне скоро, отбелязва агенцията.

Амбициозната кампания за набиране на персонал ще позволи на Кремъл да избегне нова принудителна мобилизация на резервисти, докато засилва кампанията за преизбирането на президента Владимир Путин, твърдят източниците на медията. Мобилизацията от миналата есен разклати общественото доверие и предизвика изселване на милион руснаци от страната, допълва Bloomberg, цитиран от "Фокус"

Дори на фона на трудностите на бойното поле и политическите предизвикателства, Путин даде знак, че е уверен, че Русия ще успее да надживее привържениците на Украйна в САЩ и Европа, залагайки, че ако силите му успеят да предотвратят нов пробив на украинските войски през следващите месеци, подкрепата за Киев ще отслабне.

Почти всички от 300 000 войници, мобилизирани през есента, сега са на бойното поле, според украински и западни официални лица. Въпреки това Русия не е успяла да превземе големи градове през последните месеци.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
аззззз
преди 1 година
вече са убити 500000 украински войници Сигнализирай за неуместен коментар