Украинците отвръщат с гранатомети на руска "атака на месо" в Бахмут (+ВИДЕО)

Украинските военни опитват да разчистят 20-30-километрова зона на левия бряг на Днепър

23.03.2023 | 13:58 Редактор: Елеонора Танева

Продължават масираните атаки и контраатаки в Бахмут.

"Наемници от морската пехота на Вагнер се опитаха да притиснат позициите на украинските граничари с "атака на месо". Войниците ни успяха да отблъснат щурма и да принудят врага да отстъпи със загуби", съобщиха от Граничната служба на Украйна.

Публикуваха и видео, на което се вижда как украинските сили "обсипват щедро руските наемници с гранатомети и отблъскват вагнеровците с огън".

В същото време украинските военни се опитват да разчистят от нашествениците 20-30-километрова зона на левия бряг на Днепър.

"Работим така, че врагът да почувства нашето присъствие и натиск. Работата ни се усложнява от факта, че врагът започна да се крие зад цивилни, опитвайки се да прикрие техника в дворовете на местните жители, зад жилищни сгради", посочи говорител на Южните сили за отбрана, цитиран от "Украинская правда".

Наталия Хуменюк отчита, че действията дават резултат, тъй като руският обстрел по Кинбурнския полуостров значително е намалял, след като украинците са ударили точката за доставка и съхранение на боеприпаси за руснаците.

Снимка: Кадър Youtube


3
3 rate up comment rate down comment 2
Дивергент
преди 11 месеца
Украинска правда - най достоверния източник за дезинформация. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 3
Кире
преди 11 месеца
Говорят на Руски ми се струва. Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 2
Михаил
преди 11 месеца