Тежко им на неваксинираните в САЩ, Байдън обяви крути мерки за борба с Ковид-19

Новите изисквания ще засегнат около 2/3 от работещите в Съединените щати

10.09.2021 | 07:33 Редактор: Юлия Христова

Американският президент Джо Байдън обяви мащабен план за борба с Ковид-19. Новите мерки ще засегнат около 2/3 от работещите в САЩ.

Планът предвижда всички работодатели с повече от 100 служители да направят така, че подчинените им да бъдат напълно ваксинирани или да изискват от неимунизираните веднъж седмично да представят отрицателен PCR тест.

Новото изискване ще засегне над 80 милиона работещи в частния сектор, посочиха от Белия дом. Здравните работници в повечето медицински учреждения ще трябва да бъдат ваксиниран, както и преподавателите и работещите с малки деца.

Президентът Джо Байдън призова и всеки отделен щат да въведе изисквания за ваксиниране на всички работещи в училищата. Планът на президента предвижда посетителите на масови събития да бъдат допускани само, ако са ваксинирани или покажат скорошен отрицателен Ковид тест.

С укази на президента федералните служители, както и работещите във федералното правителство също ще бъдат задължени да се ваксинират.

Глобата за отказ от носене на маска в обществения транспорт скача. За първо нарушение ще бъде от 500 до 1000 долара, а за второ - до 3000 долара.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

2
1 rate up comment rate down comment 0
Мартин Гергов
преди 2 месеца
Като си трае народа... така ще е! Вместо да промотират страх, защо не промотират здраве... как хората да се хранят правилно, да спортуват... а който сака да си фраска ваксина... да си я фраска бе... НЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО-ПРИНУДИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ И НЕДОКАЗАНИ МЕРКИ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Илиана
преди 2 месеца
Пълна простотия се нарича това. Хората трябва да скочат срещу поробителите, срещу тези, които се опитват да налагат правила. Няма да се връщаме в робския строй. Това е минало. Добро маркетингово проучване е направено, като се използва страхът и малоумщината на тези, които се ваксинираха. Сигнализирай за неуместен коментар