Експерт от СЗО обяви най-правдоподобната версия за произхода на Ковид-19

По думите му първоначално вирусът може да е започнал да се разпространява в южната част на Китай

15.02.2021 | 10:21 Редактор: Искра Ангелова
Експерт от СЗО обяви най-правдоподобната версия за произхода на Ковид-19

СЗО посочи най-правдоподобната версия за възникване на коронавируса. Предположението направи пред The New York Times д-р Питър Даск, член на международната група специалисти, работещи под егидата на организацията.

По думите му първоначално вирусът може да е започнал да се разпространява в южната част на Китай, след това – в Югоизточна Азия, като преносителите му са прилепите. Според експерта зоолог именно на тази версия си струва "да се обърне най-голямо внимание".

Британецът предполага още, че прилепите са разпространили инфекцията във фермите за диви животни, където е имало порове и енотовидни кучета. Опасност от заразяване е имало и за работещите там хора. По-нататък коронавирусът е попаднал на пазара в Ухан и е продължил да се разпространява по целия свят, предава "Монитор".

Уточнява се, че специалистите от СЗО, пристигнали в Китай, за да изяснят обстоятелствата около произхода на коронавируса, не са успели да проучат личните данни на пациентите, тъй като това е лична информация и ползването й е забранено по закон. Освен това много от хората, преборили вируса, са отказали среща с представители на организацията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


6
17 rate up comment rate down comment 4
Про
преди 3 години
Гадатели и Врачки са днешните "учени " Сигнализирай за неуместен коментар
5
11 rate up comment rate down comment 4
Гост
преди 3 години
А бе, вижте им хигиената и тогава пишете глупости Сигнализирай за неуместен коментар
4
33 rate up comment rate down comment 4
Тити
преди 3 години
Какво очакваха в повече представителите на СЗО?Всичките им заключения са на база информация от Китай, нищо друго. Повтаряне на едно и също. Тръгнал вирус от прилепи! Това едва ли е истината за всичко, но е удобно за масова информация. Истината 100% е различна! След 1 година са тръгнали да търсят следи, следствие и т.н. Сигнализирай за неуместен коментар
3
17 rate up comment rate down comment 5
п
преди 3 години
Стига ни правихте на маймуни Сигнализирай за неуместен коментар
2
17 rate up comment rate down comment 5
Нина
преди 3 години
1
15 rate up comment rate down comment 4
БГ СМЕШКИ
преди 3 години