Най-малко двама загинали при инцидент с Boeing 777 в Сан Франциско (видео)

Около 180 души са откарани в местни болници след като самолетът се разби при кацане.

07.07.2013 | 09:41
Най-малко двама загинали при инцидент с Boeing 777 в Сан Франциско (видео)

Най-малко двама души загинаха след като Boeing 777 с над 300 души на борда катастрофира по време на кацане на летище в Сан Франциско. Около 180 души са откарани в местни боници. Състоянието на около 50 е сериозно. Причината за тежкия инцидент все още се изяснява

Полет 214 на авиокомпания Asiana е излетял от столицата на Южна Крорея Сеул. На борда са пътували 291 пътници и 16 души екипаж. По предварителни данни самолетът се е ударил в намиращата се в непосредствена близост преградна стена между пистата и пристанището на Сан Франциско. В резултат опашката на апарата се е отчупила и самолетът е катастрофирал.

Впоследствие избухнал пожар на леталната машина. Според някои източници, пожелали анонимност, самолетът е летял прекалено ниско. Голяма част от пътниците са успели да излязат от самолета и да се отдалечат на безопасно разстояние. Много от тях са с леки нaранявания и са получили медицинска помощ на място или са откарани в болница.

След катастрофата хиляди пътници останаха блокирани на летищните терминали и наблюдаваха драматичната сцена от горящия самолет и спасяването на пътниците.

Последната по-сериозна самолетна катастрофа в САЩ беше през 2009. Тогава самолет на Continental Airlines се разби на няколко километра от летище “Бъфало Ниагара”. 48 души загинаха.