Обама превърна името на съперника си в диагноза

Мит Ромни страдал от "ромнезия", защото изведнъж сменил консерватизма с умереност, обяви президентът.

20.10.2012 | 10:32
Обама превърна името на съперника си в диагноза

Американският президент Барак Обама превърна името на съперника си за Белия дом в диагноза, като обвини Мит Ромни, че страдал от "ромнезия". Действащият президент има предвид рязката промяна във възгледите на републиканеца, който от крайния консерватизъм, демонстриран по време на първичните избори на партията, премина към съвсем умерени позиции в последните месеци. "Забрави какви бяха собствените му позиции и залага на това, че и вие ще забравите", обяви Обама по време на предизборен митинг във Феърфакс, Вирджиния. "Той толкова много се променя, дава заден ход, бие отбой, че трябва да поставим диагноза на състоянието, през което преминава".

"Ако кажеш, че ще защитаваш правото на жената да избира, след като преди това си се изправил и си заявил, че с радост ще подпишеш акт, който й отнема това право със закон - човече, наистина имаш ромнезия! Щом в началото на годината кажеш, че ще дадеш данъчни облекчения, а после на дебатите заявиш: не зная нищо за данъчни съкращения за богаташите - трябва ти термометър", каза президентът. Той се пошегува, че единственото лечение за "ромнезията" е чрез Obamacare - въведената от него програма за преструктуриране на здравеопазването през 2010.

Щабът на Ромни контрира, че Обама, който отделял особено внимание на жените напоследък, в действителност води политика, която ощетява именно тях.