България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Клинтън или Тръмп?...Америка избира президент

Хилари не е харизматична, а Доналд има възможност да мобилизира хората, заяви в "България сутрин" Анна Тодорова

09.11.2016 | 07:59
Клинтън или Тръмп?...Америка избира президент

"Резултатите са изненада за самия Тръмп. Ние очаквахме друго развитие на нещата. Подценихме хората, които се чувстват извън политическата система и именно за това американците гласуваха за един човек, който е извън нея. Тръмп няма никакъв управленчески опит, но хората виждат това като плюс."

Това каза в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR американката Анджела Родел, която живее у нас.

По думите на българката Анна Тодорова, която има американско гражданство, хората наказват с този вот системата, която ги е разочаровала. 

"Когато хората ги е страх и вярват, че животът им е застрашен от външни хора, тогава има по-голям шанс да гласуват за по-авторитарен човек. Тръмп е първият човек, който идва от извън системата", допълни Тодорова.

Родел посочи, че тези, които гласуват за него са били от средната класа, но не разбирам как един човек, който никога не е живял като среден американец ще промени нещата.

Тодорова уточни, че Клинтън не е харизматична, когато влезе в една стая не може да я стопли, а Тръмп има възможността да мобилизира хората, които са му привърженици.

"Американският политически елит е станал като реалити, Хилари не е шоумен, а Тръмп има такъв талант. Той говори за грешки, че тя е водела класическа кампания. Хилари, мислейки че нормалната политика ще победи, си е говорила нормални неща", смята Родел.

Според българката с американско гражданство Хилари е предсказуема, скучна и знаем каква ще е политиката й - ще продължи това което Обама е започнал. 

"Това, че е жена също е фактор. Това поведение с този образ вероятно е отблъснал повече хора. Тръмп е човек, който мобилизира хората, особено средната или работническата класа, без малцинствата. Ако погледнем артистичното му поведение, Тръмп е човек, който има силно желание за внимание и нужда да бъде харесван и обичан, както и да бъде най-добрият в това, което прави. Тръмп е готов на всичко, за да бъде най-добрият", категорична е Анна Тодорова.

Родел смята, че републиканците не можаха да се организират, а е трябвало да се обединят в някой кандидат, който има по-широк поглед.

"Тръмп постави нови граници на това какво може да се каже и по едно време то става нормално. Това е говор на омразата. Никой не знае какво ще стане, но ще е историческо. Хилари, както беше предсказуема, при Тръмп не се знае - може да е добре, може да е много зле", заключи българската с американско гражданство Анна Тодорова.