Матрьошка с лика на Тръмп стана хит в Москва

Популярността на сувенира идва от изказванията на милиардера, че ще поддържа близки отношения с Русия

08.11.2016 | 14:29 Редактор: Тодор Петров
Матрьошка с лика на Тръмп стана хит в Москва

И докато Хилари Клинтън и Доналд Тръмп започнаха битката за Белия дом, матрьошка с лика на милиардера се превърна в истински хит в Москва. Магазин за сувенири в руската столица отчита рекордни продажби на дървените кукли с лика на Тръмп, всяка от които съдържа друга подобна с малко по-малък размер в себе си.

Причина за голямата популярност на републиканския кандидат за президент на САЩ е фактът, че Тръмп неколкократно заяви, че ще поддържа близки отношения с Русия, ако влезе в Белия дом. 

"Матрьошките с образа на Тръмп се купуват най-вече от колекционери. И има голям интерес от страна на чужденците. Магазинът постоянно е посещаван от чуждестранни туристи, които много харесват матрьошката на Тръмп", споделя Едуард, собственик на магазин.

"Купувам си тази матрьошка, защото наистина я асоциирам с Тръмп. Отваряш куклата и отдолу виждаш още една – същата, но по-малка. Мисля че така е и със самия Тръмп – докато отшуми скандала около казаното от него и ето ти нов гаф", казва турист от Индия.

Традиционните матрьошки са с руски носии. Модерните им версии обаче са на актьори, музиканти, анимационни герои и политици. В московския магазин матрьошката на Тръмп е поставена между тези на германския канцлер Ангела Меркел и покойния китайски лидер Мао Цзедун.