България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Да влезем във форма! Не е нужна екипировка, за да си спретнеш тренировка

Вижте как се приготвя здравословен чийзкейк и вкусен протеинов шейк - съвети от фитнес инструктора Цвета Капитанова пред Bulgaria ON AIR

21.09.2016 | 10:14 Редактор: Луиза Божинова
Да влезем във форма! Не е нужна екипировка, за да си спретнеш тренировка

Според треньора по боди дизайн Цвета Капитанова няма извинения за това да не сме във форма, човек не се нуждае от кой знае каква екипировка, за да си направи тренировката и при един добър хранителен режим, не е задължително да се лишаваме от каквото и да е.

В предаването "България сутрин" тя представи рецепти за здравословни вкусни ястия като протеинови палачинки, чийзкейк и протеинов шейк, както и няколко упражнения с ластик, който, по думите й, е изключително удобно нещо, по никакъв начин не заема място и с него могат да се правят упражнения за горна, долна част на тялото, както и за проблемните зони при жените.

Цвета Капитанова представи своя рецепта за чизкейк, преработка на класическия, в който има много бисквити и масло, а в нейния случай десертът е на основа от ядки, съвсем малко фурми и е на базата на нискомаслена извара, така че да е подходящо за един здравословен хранителен режим.

"С времето свикваш към този тип десерти, нямаш нужда от другите много мазни и тежки, даже започваш да ги предпочиташ", сподели тя в ефир.

За протеиновите палачинки пък е използвала готова смес, която може да се намери на пазара. "Който няма такава смес, може да си направи овесени палачинки", предложи тя.

Цвета Капитанова показа как се прави и протеинов шейк за след тренировка, който да възстанови аминокиселините в тялото, нужни за белтъчния синтез.

Вижте във видеото каква е рецептата: