Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

ГЕРБ обещава антикорупционен закон от септември

Искаме създаването на орган, който да се бори с престъпленията, в които тя присъства, заяви Радостин Танев пред Bulgaria ON AIR

06.07.2017 | 19:55 Редактор: Жанета Нейкова
ГЕРБ обещава антикорупционен закон от септември

ГЕРБ обеща антикорупционен закон, който да заработи от септември. Радостин Танев от политическата формация коментира в "Денят ON AIR" какво ще съдържа той. 

"В закона се предвиждат различни мерки. Една от основните между тях е създаването на антикорупционен орган, който да има възможността и правата да отнема незаконно придобити имущества, разследване на корупционни схеми и други подобни".

Танев информира, че Министерството на правосъдието е започнало обществено обсъждане по създаването на тази реформа и становищата по нея трябва да бъдат предадени до 23 юли.

"Другото, което се предвижда, е създаването на постоянна антикорупционна комисия, която ще обедини вече съществуващите няколко такива", продължи политикът пред Bulgaria ON AIR, като подчерта, че става въпрос за орган, който ще координира останалите звена в сферата.

Депутатът от ГЕРБ подчерта, че новата наредба няма да наруши правата и свободите на гражданите, напротив, създавайки новия закон, институциите ще заработят по-добре.

Запитан централизираната или децентрализираната политика е по-добрият избор, Радостин Танев отговори, че много зависи какъв е случаят.

"Ако става въпрос за общините и техните средства - централизираната политика е по-добрият вариант. Но, когато говорим за корупция - централизирането на всички комисии би било нещо добро", твърди Танев и даде пример със случващото се по границата и всичко, което влиза в държавния бюджет - резултати, които са постигнати чрез работата на всички агенции заедно, заключи политикът.