Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Койчев: Жалко е как ПП-ДБ-СС опитват да се изкарат жертви, Бонев чертае червени линии

Остава вероятността да се стигне до нови кметски избори, смята общинският съветник от ГЕРБ-СДС

14.02.2024 | 21:09 Редактор: Деси Николова

Има ли ново мнозинство в СОС?

Ние не подкрепихме личността Петров, а гражданите на София. Трябваше да се разблокира работата на общинския съвет. Три месеца не може гражданите на столицата да наблюдават това безсилие и невъзможност на ПП-ДБ-СС да сформират мнозинство, да наложат някакъв дневен ред със съответните политики и да изберат председател на СОС. Нищо по-логично нямаше от това. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев в студиото на "Денят ON AIR".

Преди дни Борис Бонев заяви, че са се водили разговори за комисиите в СОС, като ГЕРБ са си осигурили достатъчно хора, за да си изберат председателите на комисиите и отново са "овладени от статуквото". Койчев заяви, че такива разговори не са провеждани.

"Не мога да кажа такова нещо. Трябва да се отнасяме леко скептично и предпазливо към това, което говори Борис Бонев, поради ситуацията, в която той самият се вкара и изпадна. Дали поради прекомерни желания, но имам чувството, че част от групата на ПП-ДБ-СС изпита облекчение от това, че той не стана председател на Общинския съвет. Това беше човекът, който чертаеше разделителни линии и до момента продължава да го прави" каза общинският съветник пред Bulgaria ON AIR.

При избирането на председател на Столичния общински съвет миналата седмица заседанието протече над 10 часа. Според д-р Койчев ПП-ДБ-СС са се опитвали да саботират работата на СОС.

"Те самите си правеха отвод на собствените си хора и саботираха работата на Общинския съвет. Имаше най-различни опити за процесуални хватки. Много е жалка ситуацията, че се опитват да се изкарат жертви. Те са жертви на собственото си неконструктивно поведение - нищо друго", категоричен е д-р Койчев.

Според него остава вероятността да се стигне до нови кметски избори след проверките на съда.

"Имаше райони, в които имахме изключително успешни кметове, в които разликите бяха малки на балотажа и няма логична причина те да загубят на балотажа. Като хипотеза в никакъв случай не се изключва", посочи гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.