Ваня Григорова за сваленото от БСП доверие: Опасявам се от диктаторско поведение

Левицата и "Възраждане" чистят редиците и от "предатели"

09.02.2024 | 18:35 Редактор: Искра Ангелова

"Възраждане" остава с трима депутати по-малко. Костадин Костадинов ги "отлюспи" заради това, че са номинирали за общински съветници четиримата, които вчера гласуваха "за" кандидатурата на председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров. А БСП свали доверие от общинските си съветници в София.

Двете партии взеха решение да разчистят редиците си от "предатели" и "избрали финансови стимули".

"Това са народните представители Иво Русчев, Александър Рангелов и Николай Дренчев. Решението на групата те да бъдат изключени дойде след кратко обсъждане, след като отказаха да направят това, което иска софийската организация от тях", коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"И ако днес някой от нашите общински съветници седне заедно с тези хора и подкрепи общ председател на масата, да си разделят тортата с детските главички и крачета, е висша форма на липса на морал и предателство от тези, които ги избраха", заяви председателят на БСП - Корнелия Нинова.

В позиция до медиите общинските съветници, които бяха изключени от "Възраждане", обявиха, че са съдействали за отпушването на работата на съвета.

"Те не са направили нищо по-различно от това, което се е случило на много места в страната, включително и във Вардар, където сме подкрепили председател от ПП-ДБ. Лично на мен работата в парламента ми се вижда работа на празен ход, особено от позицията, в която стоеше "Възраждане" - глуха опозиция", поясни независимият депутат Николай Дренчев.

Пред Bulgaria ON AIR Ваня Григорова коментира свалянето на политическо доверие на БСП от общинските си съветници. В мотивите си от партията си посочват, че не е било спазено решение на Националния съвет от края на януари тази година.

"Това е много странно и опасявам се диктаторско поведение, което се налага от "Позитано" 20, защото Националният съвет няма как да обсъжда всяко едно кадрово решение във всеки един общински съвет. Тези решения се взимат на градско ниво, не на национално ниво", категорична е тя.

А късно снощи общинарите гласуваха ръководствата на постоянните комисии.

Още за трусовете в БСП и градската организация на БСП-София и ще участва ли Ваня Григорова в ново политическо движение - гледайте в предаването "Опорни хора" с Ганиела Ангелова в събота от 19:30 ч.

Вижте повече в репортажа на Йоана Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR