Изключеният от "Възраждане" Дренчев: Пари не съм взимал, партията е глуха опозиция

Тримата не напуснаха сами и бяха изгонени, станаха независими депутати

09.02.2024 | 13:52 Редактор: Елеонора Танева

Изключените от ПГ на "Възраждане" депутати заявиха, че няма да им липсва работата. По-рано днес лидерът на партията заяви, че Николай Дренчев, заедно с Иво Русчев и Александър Ангелов са изключени заради подкрепата за председател на СОС.

"Знаете, че вчера в СОС 4 човека от "Възраждане" предпочетоха да изберат финансови стимули пред честта и каузата на "Възраждане". Днес сутринта имахме оперативка, на която беше поискано от Иво Русчев, Николай Дренчев, Александър Рангелов да поемат отговорност, понеже те са ги номинирали, да подадат оставки от ПГ. Решението на групата беше те да бъдат изключени, тъй като отказаха да направят това, което иска софийската организация от тях", заяви лидерът на "Възраждане Костадин Костадинов.

Дренчев отговори от името на тримата, които стават независими депутати. Категоричен беше, че пари не е взимал.

"Моята вина може би е, че защитих действията на общинските съветници като казах, че те не са направили нищо по-различно от Варна, където сме подкрепили председател на ПП. Работата в парламента на мен ми се вижда работа на празен ход, особено от позицията на "Възраждане" на глуха опозиция, която не може да направи това, което искат нейните избиратели. Работата в парламента няма да ми липсва, ако напусна", каза Дренчев.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
копейкин
преди 2 месеца
Да си взел! Нищо ли не научи от мен? Сигнализирай за неуместен коментар