Политически сътресения съпътстваха избора на Цветомир Петров за председател на СОС

Борис Бонев е категоричен, че коалицията им няма да участва в сглобки

11.02.2024 | 14:00 Редактор: Деси Николова

След избора на временен председател на Столичния общински съвет, коментарите по темата продължават и днес.

Борис Бонев, който беше първата номинация на ПП-ДБ-СС за председател на СОС е категоричен, че коалицията им няма да участва в сглобки и договорени мачове. 

"ГЕРБ напоително хвърляха по нас, че ще готвим "червена сватба" с БСП, оказа се, че "червената сватба" е между ГЕРБ и БСП, а им кумуваха всички малки партии. От вчера имаме ново мнозинство в Общинския съвет, но това не е управленско мнозинство. Не сме видели техните програми и приоритети. Това е финансово икономическо мнозинство, което овладя Общинския съвет", категоричен бе Бонев.

А Иван Таков от БСП, който е със свалено доверие от лидера на партията Корнелия Нинова, не се притеснява, че може да бъде изключен. 

"Това, което се случва е опит за натиск по отделни организации да излизат с позиции. До момента това се е случило единствено в районната организация на Нинова. Други позиции няма. Опитват се да правят от мухата слон", заяви Таков.

В позиция до медиите от "Синя София" потвърдиха, че са избрали временен председател, за да не се пренесе кризата от съвета върху живота в столицата.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Лельо Корни, престани да се правиш на диктатор! Изгони К.Паскалев, който беше един от основните стълбове на демокрацията в БСП, изгони В.Лечева,която три мандата спечели във В.Търново, а ти сложи там Божанков и той те предаде. Изгони баща и дъщеря Пирински, които ти осигуряваха победи в ЮИ България, К.Добрев, Г.Божинов, К.Паргов, бивш председател на БСП- София град, да казвам ли още изгонени от теб, бившата СДС-арка? Мъжът ти е шеф на дирекция при Златев. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Нищо особено , само изкрейзилата стрина Ниновица от дунавските села и Костя Копейкин отлъчиха поредните порции хора от партиите си, които скочиха срещу техния диктат, отпушвайки най-после дейността на СОС. А Корни и Костадин искаха да се правят на герои на чужд гръб. Е, не станаха... Сигнализирай за неуместен коментар