Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Раздор в коалицията нямало, при данни за корупция - искат оставката на министър Иванов

Проявяваме нулева толерантност към корупцията, на всеки един ще бъде потърсена отговорност, заяви Димитър Гочев

10.03.2022 | 20:21 Редактор: Елеонора Танева

Сектор "Гори" създаде напрежение в управляващата коалиция. Депутатът от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев директно обвини министъра на земеделието и храните Иван Иванов в липсата на прозрачност при назначенията в сектора. 

"Коалицията е стабилна. Подкрепям своя колега Александър Дунчев в това, което прави. Това е човек с чисто сърце, който милее за гората и иска най-доброто за нея", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Димитър Гочев в студиото на "Денят ON AIR".

И беше категоричен, че обвиненията към Дунчев за интереси в сектора са неоснователни. 

"Той със сигурност има лични интереси като всички нас - да бъде запазена българската гора. За лични финансови интереси не мисля, че може да става дума в тази ситуация. Нито веднъж не е изявявал пред мен желание да оглави Агенцията по горите", коментира Гочев пред Bulgaria ON AIR. 

Депутатът добави, че оставката на всеки министър по всяко време може да бъде поставена на дневен ред.

"Проявяваме нулева толерантност към корупцията, на всеки един ще бъде потърсена отговорност. Ако се докаже, че има корупционни схеми, ще поискаме оставката на министъра на земеделието Иван Иванов", категоричен беше Гочев.

От "Продължаваме промяната" все още не са получили отговор на запитването си до службите за черния печат на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Не знаем каква информация е била предоставена от българските служби на украинските. Знам само от медийни публикации за това. Ние трябва да разберем каква е истината, ако такава информация е била предоставена. Костадинов най-добре знае какво има в неговия паспорт. Ако има черен печат, трябва да знаем какви са причините и дали има заплаха за България", заяви депутат от "Продължаваме промяната".

Той подчерта, че има пълно доверие на министъра на отбраната Драгомир Заков. И подложи на съмнение твърденията на ген. Атанасов, че информацията от българските служби невинаги е коректна". 

"Това, което казва Атанасов, е публично достояние и отразява впечатлението на много колеги, но няма как да знаем дали е истина или не. Важно е да знаем, че службите бранят интересите на родината. Много бих се радвал да се доверя на думите на министъра на отбраната. Имаме комисия по контрол на службите. Атанасов има по-точна информация от мен какво се случва, а още по-точна има министърът на отбраната. Щом най-информираният човек има доверие в службите, и аз бих им се доверил", обясни депутатът.

Гочев заяви, че има кризисен план за реакции според развоя на събитията в Украйна, но подчерта, че ситуацията там е непредвидима. 

Коментира и отлагането на процедурата за отстраняване на главния прокурор.

"Не очаквах фалстарт. Не за пръв път се гледа дисциплинарно производство. Системата е така замислена, че всеки магистрат да минава по една и съща процедура по отстраняване. За мен това беше изненада", каза народният представител.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК