Нинова: Земеделските стопани да бъдат спокойни, има осигурени торове за тази година

"Има напрежение и притеснение сред земеделските производители", каза министърът на икономиката

10.03.2022 | 16:08 Редактор: Жаклина Иванова
Нинова: Земеделските стопани да бъдат спокойни, има осигурени торове за тази година

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се срещна с ръководството на "Агрополихим" в гр. Варна, за да успокои земеделските производители, съобщиха от Министерството на икономиката.

"Има напрежение и притеснение сред земеделските стопани във връзка с прекъснати или затруднени доставки на торове. Те се притесняват, че заради това няма да се приготвят за новата реколта тази година. Бих искала оттук и вече след срещата с  ръководството на "Агрополихим" на 200% да ги уверя да бъдат спокойни. От ръководството разбрахме, че те имат суровини, работят на пълни обороти, могат да задоволят българския пазар, дори имат остатък за износ. Не са зависими от доставките на газ, защото работят в по-голямата си част с биомаса. Така че, нека земеделските стопани да бъдат спокойни. Ще бъдат осигурени торове за реколтата през тази година", посочи заяви министър Нинова във Варна.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
Българин
преди 10 месеца
Когато краварката от левия ъгъл се изцепи, че няма проблеми, очаквайте съвсем скоро не проблеми , а катастрофа ! Така ли не научихме урока си 0т 1997г ??? Дадеш ли власт на комунист, поръчай си ковчег веднага ! Сигнализирай за неуместен коментар