"БОЕЦ": Чугуненото мнозинство във ВСС ще прави всичко възможно да спаси Гешев

Процедурата ще бъде рестартирана на 24 март

10.03.2022 | 13:50 Редактор: Здравко Черкезов

Висшият съдебен съвет отложи дебата по искането за предсрочно отстраняване на главния прокурор. Искането бе внесено от правосъдния министър Надежда Йорданова.

Причината за отлагането стана нуждата от приемането на правила, по които процедурата да бъде задвижена. А такива няма, тъй като това е първото подобно искане за отстраняване на главен прокурор. 

Краткото заседание на кадровиците се проведе на фона на протест под прозорците на ВСС, организиран от сдружение "БОЕЦ" с искане за оставката на главния прокурор. След края на заседанието от "БОЕЦ" заявиха, че именно процедурните хватки на кадровиците са станали повод протестиращите да поискат оставката и на част от членовете на ВСС.

"Те ще правят така нареченото чугунено мнозинство във ВСС, което ще прави всичко възможно да отлага, прекратява или да търси някакъв изход за спасението на Гешев. Това не е изненада за никого, но нашето присъствие тук е доказателство и гаранция, че тази битка няма да спре, докато не я спечелим", заяви Георги Георгиев от "БОЕЦ".

Процедурата ще бъде рестартирана на 24 март, когато правната комисия трябва да излезе с правила, по които това да се случи. След което депутатите ще трябва да насрочат ново заседание, на което ще се разглежда искането за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев по същество.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Патриот
преди 2 години
Този "боец" Георги Георгиев , защо не е на фронта да се бие с руския агресор ???? Защо размахва гнусната си снага пред институция,която е държавна и никой няма право да иска каквото и да е лично ??? Защо се позволява на един откровен предател ( слуга на крадеца Цветан Василев - откраднал 4..5 милиарда от хората) да е на свобода ??? Защо не защитаваме свободата си, истината и живота си ??? Сигнализирай за неуместен коментар