Напрежение в коалицията: Депутат на Петков с тежки обвинения към министър на БСП

Георги Свиленски: Корупция в земеделието няма, стабилна е коалицията

10.03.2022 | 13:47 Редактор: Здравко Черкезов

Напрежение в управляващата коалиция. Този път в сектор "Гори". Нападките дойдоха от депутата от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев, който вчера в медийното пространство директно обвини министъра на земеделието и храните Иван Иванов в липсата на прозрачност при назначенията в сектора. 

"Кадровите рокади и кадровите назначения, когато са с политическа окраска или с политическа цел, са основният проблем на горите. Имаме директор, който е корумпиран или поръчков - той урежда търговете така, че честните фирми да не могат де печелят. Той урежда така, че да няма контрол там, където трябва да се скрият незаконни сечи", алармира Дунчев. 

Атаката е насочена към министъра на земеделието храните и горите, който е от квотата на БСП.

"Изключително притеснително е който и да е министър, в случая на земеделието, да крие имената на всички кадрови промени. Крие ги пред всички депутати, а да криеш тази информация значи, че криеш някаква схема", смята депутатът от "Продължаваме промяната".

От столетницата отговориха на критиките лаконично. 

"Корупция в земеделието няма, стабилна е коалицията", заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

Останалите членове на коалицията също не видяха проблем. 

"Коалицията е стабилна, но сложна.  В този смисъл такива ситуации има и ще има. Не бива от всяка ситуация със спор и различни гледни точки да правим изводи, че коалицията ще падне", съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Да, стабилна е коалицията", увери председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

А от опозицията в лицето на ГЕРБ коментираха в кулоарите на парламента, че трусовете в коалицията стават все по-сериозни. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК